گچ کاری به روش سنتی
برای شروع عملیات گچ کاری در ابتدا گچ را با آب به نسبت مناسب مخلوط میکنند. اگر از خاک در این مخلوط استفاده میشود حتما باید تناسب نسبت گچ و خاک رعایت گردد. نسبت خاک به گچ با توجه به خاصیت مورد نظر آن رعایت میشود. خاک را میتوان نصف گچ یا دو برابر آن در ملات ریخت. ملات گچ در مراحل اولیه حالتی مایع و روان دارد اما پس از دقایقی خود را گرفته و کمی سفت میشود به نحوی که میتوان آن را از استانبولی به راحتی با دست برداشت. در این حالت با استفاده از ماله یک مشت گچ از استانبولی برداشته و روی دیوار از بالا به پایین مالیده میشود. ماله باید نسبت به دیوار حالتی مورب داشته باشد زیرا ایجاد یک سطح صاف تنها با استفاده از کنار ماله صورت میگیرد. با تکرار این حرکات ضخامت لایه گچ روی دیوار را به اندازه دلخواه برسانید.
وسایل مورد نیاز
استانبولی
استانبولی نوعی ظرف برای مخلوط نمودن مصالح است. نکته ای که همیشه در استفاده از آن مورد غفلت واقع میشود شستشوی آن است. باقی ماندن مصالح در آن شستشوی آن را با مشکل مواجهه میکند اما اگر بعد از اتمام کار آن را با استفاده از آب شست، مصالح به استانبولی نخواهد چسبید.
ماله
ماله یکی کاربردی ترین و مهم ترین وسیله در گچ کاری ساختمان محسوب میشود. برخی از ماله ها برای کچ کاری و برخی دیگر برای لکه گیری مورد استفاده قرار میگیرند. هنگام خرید ماله به این نکته توجه کنید که لبه های ماله برنده و تیز نباشند زیرا به دست گچ کار آسیب وارد میکند.