همه چیز درباره گچ کاری مدرن و سنتی
گچ کاربردهای بسیار زیادی در صنایع مختلف دارد و یکی از مهمترین موارد استفاده از گچ در صنعت ساختمان میباشد. حدود ۷۵% مصرف گچ در ساختمان مربوط به روکشی دیوارها، تهیه ملاتهای گوناگون و گچ بری میباشد. علاوه بر این ملات گچ و خاک نیز ترکیب بسیار مناسبی برای پوششهای ساختمان میباشد.
گچ پلیمری پاششی:
امروز در صنعت گچ کاری شاهد تحولاتی در ساختار و عملکرد میباشیم، یکی از این تحولات ظهور گچ های پلیمری و دستگاههای گچ پاش میباشد که کاربردهای بسیار فراوانی دارد. گچ پلیمری سال هاست که در اروپا تولید و توسط دستگاه گچ پاش به روش مکانیزه و با سرعت بر روی دیوار پاشیده، مسطح و صاف میگردد. در صورتی که در ایران گچ به روش سنتی و به تدریج همراه با ضایعات فراوان مورد استفاده قرار میگیرد. این موضوع انگیزه ای شد تا شرکت های داخلی اقدام به تولید گچ پلیمری مخصوص دستگاه گچ پاش کند و در در مدت کوتاهی در چند پروژه بزرگ در کشور به اجرا درآمده است. پاشیدن گچ به روش سنتی بر روی سطح کار دارای ضایعات فراوانی است و این امر باعث از بین رفتن محصول و افزایش هزینههای اجرا میباشد. اما گچ پلیمری پاشش دارای امتیازات بسیار خوبی در این زمینه میباشد و نواقص گذشته را تا حدود بسیار زیادی رفع کرده است.
مزایای گچ پلیمری پاششی:
۱) سرعت بالا در اجرا(در حدود ۲۰۰ متر مربع در روز).
۲) وزن کمتر بدليل وجود پرليت، استحکام بالاتر، مقاوم در مقابل خش.
۳) دير گيربودن، مدت اوليه زمان گيرش ۱۰۰ دقيقه ميباشد.
۴) قابليت انعطاف پذيري بالا نسبت به گچ معمولي.
۵) اين گچ پس از پاششی همانند بتن سخت و مقاوم مي شود. بستري بدون موج و داراي سطحي صاف مي باشد.
۶) در مقابل رطوبت مقاوم بوده وهمچنين تا حد قابل ملاحظه اي در مقابل حرارت مقاومت نشان مي دهد.
۷) بااستفاده از اين گچ ، مرحله گچ و خاک در ساختمان حذف مي شود.
۸) در اين روش گچ در يك مرحله مستقيما بر روي مصالح سقف (تيرچه و بلوك) يا سقف كاذب (رابيتس) اجرا ميگردد.
۹) بر روي متريال مختلف از جمله آجر، بتن، فوم، سفال، سيمان، ليکا و هبلکس قابليت اجرا دارد.
۱۰) اين نوع گچ ستون هاي بتني و فلزي را مستقيماً پوشش مي دهد.
۱۱) گچ معمولي در ضخامت بيش از ۱٫۵ تا ۲ سانتيمتر ترک خورده و ظاهر نا مناسبي پيدا ميكند ولي گچ پليمري پا ششي تا ضخامت ۱۰ سانتيمتر قابل اجرا مي باشد و ترک نمي خورد.
۱۲) سرعت اجراي گچ پليمري نسبت به گچ عادي حدود ۵ برابر مي باشد (تا ۲۰۰ متر مربع در روز فقط با يک دستگاه) و اين مورد بهترين عامل در صنعتي ســـازي ساختمان مي باشد.
۱۳) مقاومت فشاري گچ پليمري در مقايسه با گچ عادي به ترتيب ۱۵۶ و ۷۰ کيلوگرم بر سانتيمتر مربع مي باشد.
۱۴) يکي از معايب گچ معمولي، عدم امكان استفاده در مناطق مرطوب مي باشد اما گچ پرليت دار پاششي هيچ محدوديتي در اين مورد ندارد و سازگاري بسيار مناسبي با اقليم هاي مختلف آب وهوايي دارد. (۱۰۰% قابل شستشو و مقاوم در برابر ميکروارگانيزم ها)
۱۵) در روش گچ کاري با گچ پليمري ودستگاه گچ پاششی به علت اينکه گچ با سرعت وفشار برروي ديوار پاشيده مي شود تمامي درز ها و ترک هاي ديوار را پر مي کند.
۱۶) در اين روش چون گچ بسته بندي شده مستقيما در دستگاه ريخته مي شود ضايعات گچ به حداقل مي رسد.